Tutireceptek.hu fejléc

Gyors sajtos keksz recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 teáskanál cukor
só (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
kb. 1,5 dl víz

Elkészítés:
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.

A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

Tanácsok:
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös kekszes süti » Gyors, finom sajtos kockák » Mennyei sajtos rudacskák » Albert kekszes süti
» Tejfölös keksztorta » Sajtos rizottó » Májusi sajtos batyu » Andi keksztekercse
» Diós, mogyorós keksz » Csikos kekszes suti » Keksztekercs II. » Almás-sajtos burgonya
» Almás-kekszes » Száraz keksz » Sajtos-diós muffin » Sajtos lapkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.