Tutireceptek.hu fejléc

Nutellás habtorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg csokis keksz,
10 dkg vaj,
20 dkg tejcsokoládé,
20 dkg étcsokoládé,
1 dl rum,
20 dkg nutella,
6 dl hideg tejszín,
a tetejére 12 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj.

Elkészítés:
1. Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
2. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
3. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós nutellás kekszgolyó » Nutellás gesztenyepüré » Nutellás tarka linzer » Nutellás krémes
» Nutellás tejberizs » Nutellás muffin másként » Édes falatkák (Nutellás) » Nutellás rétes rudacskák
» Nutellás keksz » Nutellás tészta-tortácskák » Nutellás mandulás muffin » Nutellás muffin
» Nutellás muffin fánkok » Nutellás golyók » Jamaicai habtorta » Nutellás kuglóf


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.