Tutireceptek.hu fejléc

Piskótás zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
negyed csomag sütőpor
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg margarin vagy vaj
3 dkg porcukor
4 tojássárgája
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
30-40 dkg darált dió
25 dkg kristálycukor
10 dkg mazsola
6 tojás
2 citrom
A kenéshez:
baracklekvár
A tetejére:
darált dió vagy mandulalapocskák

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból 28 cm-es tortaformában hagyományos módon piskótát sütünk.

Az omlós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kissé kikent tepsibe (ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük) a tésztát kézzel egyenletesen belelapogatjuk, majd lekenjük baracklekvárral.

A töltelékhez a darált diót, 15 dkg cukrot, a citrom héját és levét, a beáztatott mazsolát és a tojássárgáját jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a diós masszához keverjük. A diós tölteléket a lekvárral lekent tésztára kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kihűlt, az előzőleg megsütött piskótát lekenjük baracklekvárral és ráborítjuk a tésztára. A tetejét is megkenjük lekvárral, és darált dióval vagy mandulalapocskákkal meghintjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótás túrós rétes » Zserbó U1 » Meggyes babapiskótás » Update zserbó
» Bababpiskótás puncsszelet » Mandarinos babapiskótás » Borzas Zserbó » Babapiskótás 2
» Zserbó bonbon » Piskótás csokiszelet » Babapiskótás krémes szelet » 5 lapos zserbó
» Babapiskótás puncsszelet » Krémes zserbó » Zserbó szelet másképp » Áfonyás babapiskótás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.