Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rumos bukta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg Rama Sütőmargarin
lekvár a töltelékhez
3 evőkanál rum
12 dkg kristálycukor
6 db tojássárgája
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 kg liszt
reszelt citromhéj

Elkészítés:
Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A lisztet beleszitáljuk egy nagy keverőtálba és a közepébe nyomott mélyedésbe beleöntjük a langyos élesztős keveréket. Néhány percig kelesztjük, majd belekeverjük a langyos tejet, a tojássárgájákat, a cukrot, a rumot, a reszelt citromhéjat és kézzel olyan simára gyúrjuk, hogy elváljon a tál oldalától. Ruhával letakarjuk, langyos helyre tesszük és megkelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 8x5 cm nagyságú téglalapokra vágjuk. A közepükre egy kanál lekvárt teszünk és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk. A buktát olvasztott margarinba mártjuk és a sütőlapon egymás mellé rakjuk úgy, hogy a sima oldaluk legyen fölfelé. Még 20 percig kelesztjük.180 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.A kész buktákat megszórjuk porcukorral és frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos bundás banán » Rumos-kókuszos fatörzs » Rumos trüffelcsillag » Aszalt szilvás mákos bukta
» Minifánk rumos szilvával » Rumos félhold(Kata-féle) » Rumos meggy » Rumos dióbomba
» Gombás-sajtos bukta » Bébi bukta » Lekváros bukta » Rumos-diós kockák
» Rumos-epres csokitorta » Rumos mogyorófagyi » Almás, rumos puding » Kata (vagy rumos) szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.