Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sangria recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 üveg száraz pezsgõ,
1 nagy narancs,
1 citrom,
5-6 dkg porcukor,
1 dl konyak,
1 liter száraz vörösbor,
1 kis darabka fahéj,
3 szem szegfûszeg,
4 dl szódavíz,
1 dl Triple-sec (vagy Maraschino-likõr).

Elkészítés:
1 dl vörösborba beletesszük a fahéjat és a szegfûszeget, majd 5 percig forraljuk, ezután beleöntjük a többi vörösborba. A narancsot és a citromot gondosan, meleg vízzel lemossuk, majd héjastól vékony szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a konyakot meg a likõrt. Befedve hagyjuk állni a hûtõszekrényben. Ezután ráöntjük a fûszeres vörösbort, és két órára ismételten betesszük a hûtõszekrénybe. Tálalás elõtt az egészet átöntjük egy jó mély bóléstálba, ráöntjük a pezsgõt és a szódavizet, majd a gyümölccsel együtt osztjuk el bólés poharakba. Jégkockával és narancshéjjal feldíszítve tesszük az asztalra.

Tanácsok:
(8-10 személyre)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári jeges sangria » Sangria egyszerűen » Tarragonai sangria » Meleg sangria
» Red Sangria » Gyerek Sangria » Sangria 2 » Sangriás gyümölcssaláta
» Málnasangria » Téli puncs » Frissítő ásványvíz » Házi málnalikőr
» Bourbon Highball » Kókuszkrémlikőr » Grapefruit koktél » Rumpuncs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.