Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsbólé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 db narancs, 1 dl narancslikõr, 1 dl rum, 1 palack édes fehérbor, 1 palack édes pezsgõ, 6 szem kockacukor, a narancs édességétõl függõen 10-15 dkg porcukor.

Elkészítés:
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. A narancsokat ezután meghámozom és karikákra vágom, a karikákat kis kockákra aprítom. A magokat eltávolítom belõle, és a tálba teszem. Ráhintem a porcukrot, majd a likõrt és a rumot ráöntöm. A tálat szorosan befedem és a hûtõszekrényben legalább fél napig érlelem. Ezután felkeverem, majd az ugyancsak órák óta hûtött bort ráöntöm. Befedem és ismét visszateszem a hûtõbe. Közvetlenül fogyasztás elõtt feltöltöm a pezsgõvel, és csészékbe osztva azonnal kínálom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» mézes gyógylikőr:) » Farsangolók itala » Sangria » Caribian Punch
» Kék lagúna » 1001 éjszaka » Dinnyekoktél » Black magic
» Pezsgős málnaüdítő » Pesti Éjszaka » Vörös Sonja » Almaálom
» Francia likőr » Túrós borkrém » Augusztusi Alkonyat » Békakirály


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.