Tutireceptek.hu fejléc

Sodrott rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához: 30 dkg liszt,1 kispoharas tejföl, 1 tojás, pici só

9dgk liszt, 9 dgk zsír v. margarin

töltelék ízlés szerint

Elkészítés:
a 30 dgk lisztből a tejfölből a tojából és a sóból tésztát gyúrunk! és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vagtagságra!
a 9dkg zsír v margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük! majd 4 felé elvágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük!
miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra és megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk (ha valaki szereti, akár örölt fahéjat is lehet rá szórni) majd meglocsoljuk tejjel felhigított tejföllel! feltekerjük és tepsibe rakjuk! a tetejét szintén tejjel higított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós! és aranybarnára sütjük!


A receptet beküldte: pozsonyivicky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt rétes » Meggyes-mákos rétes » Mohácsi rétes » Rakott rétes 2.
» Béna rétes » Hintett rétes » Olcsó káposztás rétes » Szőlős rétes 2
» szőlős rétes » Palacsintás rétes » Nutellás rétes rudacskák » Finom rétes Emyke módra
» Pórés rétes » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Eperkrém rétestésztában » Barckos, mákos túrós rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.