Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sodrott rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához: 30 dkg liszt,1 kispoharas tejföl, 1 tojás, pici só

9dgk liszt, 9 dgk zsír v. margarin

töltelék ízlés szerint

Elkészítés:
a 30 dgk lisztből a tejfölből a tojából és a sóból tésztát gyúrunk! és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vagtagságra!
a 9dkg zsír v margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük! majd 4 felé elvágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük!
miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra és megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk (ha valaki szereti, akár örölt fahéjat is lehet rá szórni) majd meglocsoljuk tejjel felhigított tejföllel! feltekerjük és tepsibe rakjuk! a tetejét szintén tejjel higított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós! és aranybarnára sütjük!


A receptet beküldte: pozsonyivicky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lusta asszony rétese » Almás-fahéjas kelt rétes » Kelt ostoros réteskalács » Narancsos túrós rétes
» Hamis rétes » Ostoros rétes » Csokis rétes » Tiroli szőlős rétes
» Sajtos-cukkinis rétes » Sajtos rétes - tyropita » Diós-fügés rétes » Kelt rétes
» Csokoládés piskótarétes » Dolgozó asszony rétese » Lusta asszony rétes » Csiga rétes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.