| Szedres-vaníliás piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 egész tojás 20 dkg liszt 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor Krém: 1 liter tej 5 púpozott evőkanál liszt 5 evőkanál cukor 3 egész tojás 5 csomag vaníliás cukor 5 dkg vaj Elkészítés: A tésztához hagyományos módon piskótát készítek: a tojásokat szétválasztom, külön edénybe a sárgáját, külön a fehérjét. A sárgákat a cukorral kézi mixerrel fehéredésig verem. A fehérjét cukor nélkül kemény habbá verem, majd összekeverem a sárgájával. A lisztben elkevert sütőport apránként hozzákeverem, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. A tepsibe sütőpapírt terítek, bele öntöm a tésztát, picit megrázogatom, hogy egyenletes legyen, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm. Nyitogatni a sütő ajtaját nem szabad, mert összeesik. A krémhez a tejet, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük. (Úgy lehet csomómentesen összekeverni, mint ha palacsintatésztát készítenénk: először a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd lassan hozzáönteni a tejet, és a tojást, közben mindig simára keverni). Majd folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. Mikor kész, belekeverjük a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezt a krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére. Kettévágott szeder darabokat szórunk rá és mehet be a hűtőbe, ha megdermedt, szeletelhető. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: bogancs71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |