Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piskótával töltött piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
18 db egész tojás
18 evőkanál kristálycukor
18 evőkanál liszt
3 cs. sütőpor,
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
Krém I.: barackleklvár
Krém II.: 5 dl tejszín,
2 evőkanál porcukor
3 dl tej
2 cs. vaníliás pudignpor
cukor, a puding javaslata szerint

Elkészítés:
6 tojásból a szokott módon sárga piskótát sütünk. Ha kisült, konyharuhával feltekerjük és félretesszük. A 12 db tojásból, a kakaóval és a vajjal szintén a szokott módon 2 db kakaós piskótát sütünk, de ezeket nem tekerjük fel.
3 dl tejből a 2 cs. pudingporral pudingot főzünk és kihűtjük.
Az 5 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt a puding, és jó hideg a tejszínhab, összekeverjük őket.
A sárga piskótát megkenjük baracklekvárral és annyi szeletre vágjuk, hogy beterítsen egy tepsit (pl. 5x6 db).
Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük sorba a sárga piskótaszeletket, ezeket beborítjuk a krém másik felével, rátesszük a másik barna lapot és kihűtjük.

Tanácsok:
Porcukorral megszórva, kockákra vágva szeleteljük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karaj liza módra » Fordított piskóta » Túrókrém piskótába » Töltött stefánia
» Töltött hal » Almával töltött camembert » Csirkével töltött gomba » Töltött "bundás" tojás
» Piskótás csokiszelet » Babapiskóta (estike) » Sonkával töltött kenyérke » Töltött sertéskaraj
» Töltöttgomba » Töltött burgonya tepsiben » Töltött sütőtök » Töltött tök tökölőknek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.