Tutireceptek.hu fejléc

Takaréklinzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/,
23 dkg cukor,
1 tojás + 1db,
1 vanília cukor,
1 cs sütőpor,
1 csipet só,
1 pohár tejföl,
zsemlemorzsa,
2 kg tisztított reszelt savanyú alma

Elkészítés:
z almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk.

Tanácsok:
A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütés nélkül joghurttorta » Viki-szelet » Fahéjas diós tekercsek » Sanyika csokis szelete
» Legegyszerűbb bögrés » Málnás-túrós piskótás » Epres - bögrés süti » Adu süti (almás)
» 3 Bit manduli módra » Kosárka 2. » "megronto" csokitorta » Házi rafaelló
» Királyi sütemény » Cukros mogyorókrém » Gyümölcsös habzóborzselé » Mézeskalács 100 db-os


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.