Tutireceptek.hu fejléc

Takaréklinzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/,
23 dkg cukor,
1 tojás + 1db,
1 vanília cukor,
1 cs sütőpor,
1 csipet só,
1 pohár tejföl,
zsemlemorzsa,
2 kg tisztított reszelt savanyú alma

Elkészítés:
z almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk.

Tanácsok:
A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás gofri » Bécsi túrós palacsinta » Málnahab pikk-pakk! » Kekszes joghurttorta
» Kakaós bomba » Nürnbergi Lebkuchen » Fehér csoda » Kókuszos zebrakocka
» Szilvás-túrós lepény » Diós márvány kuglóf » GM kakaós csiga » Oreo bonbon recept
» Igazi, habkönnyű babapiskóta » Sütőtökös-csokis muffin » Macskanyelv » Csokoládétorta békebeli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.