Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Takaréklinzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/,
23 dkg cukor,
1 tojás + 1db,
1 vanília cukor,
1 cs sütőpor,
1 csipet só,
1 pohár tejföl,
zsemlemorzsa,
2 kg tisztított reszelt savanyú alma

Elkészítés:
z almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk.

Tanácsok:
A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zselé torta » Habos lekváros-diós linzer » Malakoff » Szedermámor
» Fekete-fehér finom süti » Gesztenye tekercs Maris modra » Házi Twix » Tojáslikőrös tortácska
» Citromos-túrós linzer » Mogyorós szelet » Csokis tejbegríz-torta » Céklás-csokis piskóta
» Epres tejszínhab » Somlói galuska2 » Meggyes-mákos kekszgolyó » Madártej, gluténmentes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.