Tutireceptek.hu fejléc

Vadászmártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
1 közepes hagyma,
1 sárgarépa,
2 gerezd fokhagyma,
6 dkg húsos szalonna,
fél liter zöldségleves,
1,5 dl vörösbor,
1-2 evőkanál konyak,
1,5 dl tejszín,
1 evőkanál paradicsompüré,
só,
bors.

Elkészítés:
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, a szalonnát, a répát, a hagymát és a fokhagymát felkockázom.
A szalonnakockákat kiolvasztom és a felkockázottakat addig, párolom benne, míg a hagyma üveges nem lesz.
Belekeverem a paradicsompürét, és kicsit megpirítom.
A borral felöntöm, tovább párolom és kissé lepirítom.
Zöldséglevessel öntöm fel, majd a felére befőzöm és belekeverem a tejszínt.
Sóval, borssal és konyakkal ízesítem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádó saláta » Cézár saláta 1924-Mexikó » Sajtmártás » Gyros-saláta 90 naposhoz
» Jérce-saláta » Pesto szósz » Lilahagymás paradicsomsaláta » Tejszínes gombaszósz
» Tojásos Mecsek saláta » Majonézes tojásmártogató » Fokhagymamártás 2 » Mundial salata
» Sajt saláta » Uborka saláta Görög módra » Török gyümölcssaláta » Szőlős-sonkás tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.