Tutireceptek.hu fejléc

Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel-Danubius Hotel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
ADVENTI PÜSPÖKKENYÉR
KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL
ÉS BELGA CSOKOLÁDÉGLAZÚRRAL
Lusztig Tamás
A Danubius Hotel Flamenco konyhafônökének ajánlásával

15 dkg vaj
6 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg cukor
15 dkg liszt
3 dkg mazsola
3 dkg aszalt szilva
1 dkg narancshéj
3 dkg cukrozott cseresznye
5 dkg dió (durvára darabol va)
2 dkg csokoládé (durvára
darabolva)
1 dkg mézes fûszerkeverék
2cl rum

Elkészítés:
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan
összekeverjük és hozzáadjuk a maradék hozzávalókat.
Papírral bélelt, vagy kizsírozott ôzgerinc formába öntjük.
Sütés: 180 °C -on, kb. 40 percig.
Kihülés után csokoládéval áthúzzuk és díszítjük.

Tanácsok:
Ôszintén reméljük, hogy ezzel a recepttel hozzájárulhatunk a varázslatos karácsony estéhez, és sok örömet okozunk a család
minden tagjának!
Boldog karácsonyt kívánunk!


A receptet beküldte: batarine


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csoki darabos püspökkenyér » Annus püspökkenyere » Kandírozott eper » Adventi mézeskalács
» Adventi kalács » Citromos püspökkenyér » Sütőtök püspökkenyér » Citromos adventi koszorú
» Drezdai püspökkenyér » Püspökkenyér Iza módra » Mézes püspökkenyér 2 » Püspökkenyér egyszerűen
» Mézzel kandírozott gyömbér » Kandírozott narancs » Fehér püspökkenyér » Püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.