Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fűszeres csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj

őrölt feketebors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
2 db alma

Elkészítés:
1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.

2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.

3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.

4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas csirkemell U1 » Csirkemell gombamártással » Párolt csirkemell » Brokkolis csirkemell #
» Tejszínes csirkemell II. » Bazsalikomos csirkemell » Csirkemelles saláta » Mustáros rakott csirkemell
» Csirkemell Cserép-módra:-) » Csirkemelles húspogácsa » Mézes-csípős csirkemell » Töltött csirkemelltekercs
» Ropogós csirkemellcsíkok » Sajtos rántott csirkemell » Sült rakott csirkemell » Baszk csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.