Tutireceptek.hu fejléc

Almás-hagymás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkecomb v. mell v. szárny
Baconszalonna
Póréhagyma
Vöröshagyma
Fokhagyma
Sültcsirkefűszersó v. magyaroskeverék
Alma
Víz

Elkészítés:
A tepsi aljában elhelyezem a bacont, rákarikázom a hagymát, ráfektetem a megmosott, megpucolt csirkerészeket. Kevés vizet öntök alá(így nem jön le a fűszersó) és megszóróm az egészet a fűszerkeverékkel. Az egész tetejére rászóróm a karikára vágott póréhagymát. Lefedem fóliával és kb. 40-50 percre lassú tűzön párolom.
Megnézem, hogy puha e a hús, ha igen, akkor a fóliát leveszem, picit visszateszem (10-20 perc), ekkor a kicsumázott, megpucolt almát gerezdekre vágom és a csirke közé bedugdosom (a szaftba).
Visszateszem a sütőbe és együtt sütöm tovább. Akkor jó, ha a hús teteje megpirult, van elég szaft rajta, és az alma is kissé folyós lett, de nem tűnt el:)

Tanácsok:
A fokhagymát fentről kihagytam, mert ha a legelején ráteszem és a fólia levétele után visszateszem hamar megég. Így én csak akkor szoktam rátenni ha már levettem a fóliát, fokhagyma fel, így be a sütőbe. Kicsit később ki és az almával vissza és készre sütni.

Krumplipürével tálalom, nagyon finom ahogyan a félig főtt alma találkozik a krumplipürével:)

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: kristof2003


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés-kéksajtos csirke » Zöldséges-csirkés spagetti » Céklafőzelék csirkemellel » Zöldborsós rizses csirke
» Csirke korma » Főtt csirkemell fűszeresen » Baconba göngyölt csirkemáj » "lábatlan csirke"
» Marinált csirkecombok » Túrós csirkefasírt » Barbár csirke » Csirke sóágyon
» Citromos csirke. » Korpás csirkemell » Rizses csirke római tálban » Zöldbabos csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.