Tutireceptek.hu fejléc

Ashanti csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1 csirke
- 45 dkg csirkehús (mell vagy comb)
- 50 dkg krumpli
- 1 kis hagyma,
- 1 paradicsom (vagy szósz)
- pár petrezselyemlevél
- pár mentalevél,
- só, bors, olaj

Elkészítés:
Az egész csirkét csontozzuk ki.
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük. A külön vett mell/vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süssük, mikor majdnem kész, tegyük hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, majd pároljuk -míg a csirke teljesen megpuhul.
Keverjük össze a sült csirkehúst a tört krumplival, az aprított petrezselyemzölddel és mentával. Ezzel a jól összedolgozott keverékkel töltsük meg a kicsontozott egész csirkét, majd azt dörzsöljük be vajjal, sóval, borssal.
Pároljuk a csirkét vízgőzzel, roston, sütőben vagy párolóedényben 2 órát, majd kenjük meg vajjal vagy olajjal és süssük aranybarnára grillen vagy roston.

Tanácsok:
Párolás nélkül is süthetjük: előbb grillen vagy sütőben míg megbarnul, majd fóliával burkolva készre.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mozzarellás csirkemell » Tojásos-kapros csirkemell » Csirkehúsos egytál » Majorannás csirke
» Currys thai csirkemell (1) » Mexikói csirkesaláta » Csirkemell citrommártásban » Mandulás csirke
» Hagymás- gombás csirkemell » Gyömbéres csirkemell » Gombás tejszínes csirke » Tejszínes csirke gazdagon
» Serpenyős csirkemáj » Tavaszi csirke » Párolt csirkemell » Rakott csirkemell gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.