Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvás zabpehelycsók recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
100 g mazsola,200 g kimagozott aszalt szilva,250 g vaj vagy margarin,100 g cukor,3 tojás,300 g zabpehely,1 csapott kk.sütőpor,1/2 kk.őrölt fahéj,100 g hámozott,vágott mandula.

Elkészítés:
A mazsolát leforrázzuk,5 perc múlva leszűrjük,alaposan lecsepegtetjük.Az aszalt szilvát apróra vágjuk.A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral,a fahéjjal,a mandulával,a mazsolával,a vágott aszalt szilvával,és a masszához adjuk,jól összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 150 C-fokra (gázsütő:l.fokozat).Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit,a masszából,két kávéskanál segítségével,apró halmokat rakunk rá,és az előmelegített sütőben,kb.20 percig sütjük.Néhány percig hűlni hagyjuk,aztán leválasztjuk őket a papírról (különben menthetetlenül ráragadnak!),és tálra rendezve hagyjuk egészen kihűlni.Igazi csemege!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell aszaltszilvával » Német szilvás pite » Class szilvás lepény » Szilvás lepény 2
» Aszalt szilvás rétes » Illatos szilvás pite » Szilvás lepény kelesztve » Szilvás-túrós lepény
» Szilvás gombóc kásképp » Szilvaszószos marhaoldalas » Diós-szilvás pite » Aszalt szilvás sonkaleves
» Szilvás brownie » Aszalt szilva leves » Szivárványos szilvásgombóc » Gyors szilvás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.