Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Bori (100 éves recept) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 DKG liszt
2 db tojás
1 puding por
4 dl tej
10-15 dkg cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tojásból és a lisztből tésztát gyurunk esetleg egy icipici vízzel.Kinyujtjuk és felvágjuk mint széles metéltet.Szétterítjük a deszkán és száradni hadjuk.

A tejből és pudingporból,cukorral sürü pudingot készitünk.
Kávés kanállal kis halmokat teszünk a nyers tésztára, körülbelül 10 cm távolságra egymástól,
a pudinból, majd villa segitséggel a mellette lévő
tésztát rátoljuk. Majd kézzel segitünk kis gombocokat formálunk belőle.

Fel tesszük az olajat és mikor meleg aprodonkint
szép pirosra sütjük mint a fánkot szoktuk.

Vaniliás cukorral megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
Csinálhatjuk a pudingot puncs vagy vanilia ízesen is tehetünk 1-2 szem mazsolát is bele.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdő-torta recept » Borzas epres » Borjúpaprikás (amc recept) » Mátrai Borzaska
» Borzas Kata 2 » Linzer - Nana receptje » Májgombóc-saját recept » Borzas Zserbó
» Kalács (alaprecept) » Kiniand halas receptje » Borzas túrós » Madártej (saját recept)
» Borzas gyümölcsös-túrós » Borzas sertésmáj » Almachips recept » Maffin alaprecept


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.