Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkánykrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
4 tojásfehérje
1 ek porcukor
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
1 marék mazsola
fél dl rum
1 ek vaj

Elkészítés:
- Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy kanál vajon kicsit átfuttatjuk.
- Öntünk rá egy kis vizet, mellétesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd teljesen puhára pároljuk.
- Kihalásszuk a fűszereket, és az almát krémesre pürésítjük. Lehet botmixerrel is, én krumplinyomót használtam.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Addig rumba áztatjuk a mazsolát.
- Ha kihűlt az almapüré, a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
- Beleforgatjuk az almapürét, és még pár percig verjük.
- Kis tálkákba osztjuk, és a tetejükre szórjuk a mazsolát.

Tanácsok:
4 főre szól! :)


A receptet beküldte: Nik.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás tészta » Fahejas almamorzsa » Tejespite » Puncs golyók
» Répatorta másképpen » Csokifondü » Krémes rizs » Finom túrós puffancs
» Túró rudi torta 2 » Kókuszgólyó édesen » Vizes dióspiskóta » Francia krémes
» Túrós-mazsolás süti » Kakaóscsiga datolyával » Amerikai krémes pudinggal » Gyors vendégváró.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.