Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40-50 dkg brokkolirózsa
3 dl natúr joghurt
2 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 kk citromlé
csipetnyi só

Elkészítés:
Ha friss brokkolit használunk, vágjuk le a szárát, csak a rózsákat fogjuk fölhasználni. A brokkolirózsákat gőzben puhára pároljuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeljük. A brokkolira és a hagymára ráöntjük a joghurtot, amit előzőleg elkevertünk a sóval, és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Jól elkeverjük. Hűtőben érleljük legalább fél napig.

Tanácsok:
Én a brokkolit párolóedényben, gőz fölött szoktam párolni, de természetesen vízben is lehet főzni.

A brokkoli szára később felhasználható pl. zöldséglevesekhez. De ha nem akarunk a tisztítással bajlódni, lehet fagyasztott brokkolirózsákat kapni.

A zöldfűszerek szárítottakkal is helyettesíthetőek.


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás brokkolisaláta » Majonézes brokkolisaláta » Fokhagymás brokkolisaláta » Egyszerű brokkolisaláta
» Saláta tavaszra » Avokádós ráksaláta » Soubise mártás » Brokkoli-Karfiol Saláta 22
» Amerikai káposzta saláta » Görög saláta másképp » Körtés-pulykás saláta » Paraszt saláta
» Zöldséges burgonyasaláta » Mustáros uborkamártás » Uborkasaláta eperrel » Dinnyesaláta II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.