Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás kenyér - egyszerű recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 tk. sikér
4 ek. burgonyapüré-por
kb. 5 dl víz
1 ek. 20%-os ecet
1 ek. só
2 csomag instant élesztő

Elkészítés:
30 dkg lisztben elkeverjülk a száraz élesztőt, 3 dl meleg vízzel galuskatészta sűrűségű kovászt készítünk. kb. 6-8 óra múlva a maradék hozzávalókkal viszonylag kemény tésztát gyúrunk, vizet szükség szerint adhtunk még hozzá. Jó duplájára kelesztjük, majd formázzuk. Ismét majdnem a duplájára kelesztjük, FORRÓ vízzel lekenjük a tetejét, és forró sütőben sütjük. Amikor már majdnem készen van, még egyszer lekenjük a tetejét forró vízzel, majd a sütőbe visszatolva készre sütjük.

Tanácsok:
Kovászolástól számítva kb. 12 óra alatt készül el.


A receptet beküldte: algea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigány kenyér=punya » Mákos-szilvás püspökkenyér » Burgonyás laska » Töltött bundáskenyér
» Egyszerű paradicsomleves » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Banános gyümölcskenyér » Andi töltött kenyere
» Szögletes kenyér » Hamis csokoládékenyér » Sajtos-burgonyás muffin » Sajtos bundáskenyér
» Afrikai kenyér » Püspökkenyér » Bundáskenyér másként » A legegyszerűbb sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.