Tutireceptek.hu fejléc

Búzapehellyel töltött karalábé recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
4 kis zsenge karalábé zöldjével együtt, 5 dkg búzapehely, 3 evõkanál gombalevespor, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors (só nem kell bele, mert a levespor sós).

Elkészítés:
A karalábékat vékonyan lehámozom, és gyengén sós, forrásban lévõ vízbe dobom néhány percre. Ezután a belsejét kivájom, és a karalábéforgácsot nagyon apróra darabolom. A búzapehelyre rászórom a gombalevesport és ráöntök 2 dl vizet. Hozzáteszem a reszelt sajt felét, a karalábéforgácsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a törött borsot, majd 10 percre félreteszem. A megmosott karalábéleveleket egy-két percre forrásban lévõ sós vízbe teszem. Leszûrve egyenként megtöltöm a búzapelyhes töltelékkel, mintha töltött káposztát készítenék. A kivájt karalábékba is jócskán teszek a töltelékbõl, ezután egy tepsibe vagy tûzálló tálba rakom a töltött karalábékat és a tekercseket. Rászórom a megmaradt reszelt sajtot, rálocsolom a megsózott tejfölt, és elõmelegített forró sütõbe tolom. Addig sütöm, amíg szép aranysárgára nem sül a teteje.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött burgonya » Karalábé töltve » Pudinggal töltött kalács » Toledói töltött csirke
» Diós karalábé » Tojással töltött húslabdák » töltött pulykamell » Fonott, töltött kalács
» Juhtúrós töltött krumpli » Erdélyi töltött káposzta » Falusi töltött zsemle » Diós hússal töltött alma
» Gyümölccsel töltött karaj » Bolognai töltött burgonya » Sonkás töltött krumpli » Egyszerű töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.