Tutireceptek.hu fejléc

Fonott, töltött kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

60 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
3 ek. cukor
3 ek. étolaj
Töltelékhez

túró-mazsola
dió-baracklekvár
mák

Elkészítés:
A tésztához valókat beletesszük a kenyérsütőbe majd a kelesztő programmal 1 óra alatt megkelesztjük. Miután megkelt, 3 felé választjuk a tésztát. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az első részt a kikevert túróval és mazsolával és feltekerjük. A másik felét megkenjük diós sárgabaracklekvárral, majd ezt is ugyanúgy feltekerjük. A harmadik felébe mákot teszünk és ezt is feltekerjük. Lehet ízlés szerint meggyel, vagy más töltelékkel is tölteni. Miután kész a 3 tekercs, beletesszük egy nagy tepsibe, amibe egy sütőpapírt teszünk. Összefogjuk a 3 tekercs végét, majd óvatosan, lazára befonjuk őket. Ezután betesszük a sütőbe, először 50 °C fokra fél órára, hogy ott egy picit még keljen, majd feltekerjük a sütőt 175 °C fokra és kb 45-50 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. Ha szép pirosra sült a teteje, kivesszük és jó étvággyal fogyaszthatjuk is.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött banán » Töltött parika 90 naposra » Különleges fonott kalács » Töltött "bundás" tojás
» Cserkész töltött burgonya » Csirkemájjal töltött cékla » Sokadik töltött csirkecomb » Töltött apró kifli
» Töltött burgonya tojással » Hamis töltött káposzta. » Töltött ropogós pogácsa » Aszalt szilvás kalács
» Mézeskalács 100 db-os » Töltött tök szalonnán » Rizzsel töltött póréhagyma » Töltött rántott cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.