Tutireceptek.hu fejléc

Chili mexikói bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors


Elkészítés:
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, és süsd ki.
A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.
Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd.
A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Üvegtálas réteges mexikói » Rakott mexikói tészta » Mexikói tepsis hús » Chilis banán
» Chilis, csokis muffin » Chilis rizsgolyók » Tejszínes chilis garnéla » Kávé mexikói módon
» Tina féle chilis bab » Mexikói avokádó saláta » Mexikói bulgur (vegan) » Mexikói babos egytál
» Gyors chilis bab » Tepsis chilis bab » Mexikóis csirkepörkölt » Tepsis burgonya (mexikói)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.