Tutireceptek.hu fejléc

Császársaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
# A salátához:
# 1-1 különböző színű, kisebb fej saláta,
# 1 evőkanál cukor,
# 4 főtt burgonya,
# 2 evőkanál olaj,
# 4 evőkanál tisztított mandula,
# 3 evőkanál tisztított napraforgómag,
# 4-5 evőkanál mazsola,
# 2 kiskanál currypor,
# 1 érett papaya (idényben fél sárgadinnye is lehet),
# 25 dkg csiperkegomba,
# 2 citrom leve (grépfrút vagy narancs is lehet),
# 1 szép csomó újhagyma,
# 40 dkg pulykasonka (lehet főtt vagy sült pulyka- vagy csirkehús is)
# Az öntethez:
# 4 evőkanál fehérborecet,
# 1 evőkanál méz,
# 1 mokkáskanál csípős mustár,
# 1 mokkáskanál só,
# fél mokkáskanál őrölt bors,
# 6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
. Az összes hozzávalót előkészítjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Felét egy nagy salátástál oldalára rakjuk, a cukorral megszórjuk (a maradék salátát másnapra eltesszük).
2. A főtt burgonyát meghámozzuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, majd az olajon körös-körül aranybarnára sütjük és papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.
3. A mandulát meg a napraforgómagot forró teflonserpenyőben színesre pirítjuk, közben a mazsolát is beleszórjuk. A curryporral fűszerezzük, további 1-2 percig pirítjuk. A papayát félbevágva kimagozzuk, meghámozzuk, húsát formás kis cikkekre szeljük. A gombát alaposan megtisztítjuk - ebben az esetben az a legjobb, ha vékony hártyáját lefejtjük, a szemeket megmossuk, leszárogatjuk -, majd cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjével együtt vékonyan fölszeleteljük, a pulykasonkát a burgonyához hasonló hasábokra vágjuk. Mindezeket a salátástálba szórjuk. A borecetben a mézet, a mustárt meg a sót kevergetve feloldjuk, megborsozzuk, majd cseppenként az olajat is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Pirítós illik hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY » Bazsalikomos olaj » Mindentbele 24 órás savanyú » Céklás almasaláta
» Narancs saláta 2 » Hideg tésztasaláta » Kukoricás virslisaláta » Füstölt halas pikáns saláta
» Mézes-citromos sóskasaláta » Céklás-diós saláta » Ketchupos majonézmártás » Savanyúkáposztás saláta
» Almás-sajtos brokkolisaláta » Majonézes halsaláta » Reteksaláta - egyszerűen » Joghurtos tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.