Tutireceptek.hu fejléc

Csicseriborsó krém recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
• 30 dkg csicseriborsó
• 10 dkg vaj vagy margarin
• 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma
• mustár
• só
• bors
• petrezselyem

Elkészítés:
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc). Amikor elkészült, leszűrjük, áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.

Tanácsok:
Olívaolajat is használhatunk a vaj helyett. A fűszereket pedig ízlésünk szerint helyettesíthetjük bármilyen más fűszerrel.

Zellerrel főzve még finomabb.

A csicseriborsot legjobb kuktaban fozni, a legkisebb langra kell tenni, es amikor folyamatosan sipol, akkor lekapcsolni, kiereszteni a gozt es kesz! Olyan 25 perc korul van az egesz.

Forrás: mindmegette.hu

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Fawkesgirl


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos csicseriborsó » Csicseriborsóleves » Sült csicseriborsó » Csicseriborsós saksuka
» Olasz csicseriborsó leves » Csicseriborsó fasírt » Csicseriborsókrém » Csicseriborsó saláta
» Csirkés csicseriborsó » Csicseriborsó-püré » Csicseriborsós finomság » Csicseriborsós krumpliragu
» Majonézes csicseriborsó » Olasz szendvics másképpen » Szalonnás masnik » Tejbegríz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.