Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb almaszósszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 db csirkecomb (fejenként 1 db)
Tetszés szerinti szárnyas fűszerek,( sajátkeverésű is lehet)
3 közepes fej vöröshagyma
3 közepes alma
3 dl almaecet
20 dkg barna cukor
½ csokor kakukkfű (szárított is lehet)
2 teáskanál reszelt torma (üveges is lehet)
só, fehérbors, tepsi kikenéséhez olaj, sütőpapír, fonal

Elkészítés:
A megmosott és konyhai papírtörlővel megtörölgetett csirkecombokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd olajjal megkent tepsibe fektetjük. Megsütőben 45 percig sütjük. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk. Az almákat négy felé vágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat feldaraboljuk. Az almadarabokat a vöröshagymával az ecettel és a cukorral felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. A kakukkfű leveleket kevés kivétellel lecsipegetjük, az almaszószba vegyítjük, és további kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, reszelt tormával ízesítjük. A combokat kivesszük, és tálon hűlni hagyjuk. Tetszés szerint a csontnál sütőpapír csíkkal körbetekerjük és színes fonallal megkötjük. A félretett kakukkfűlevelekkel díszítjük. Az almaszószt külön kínáljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas csirkecomb » Csirkecombok hagymaágyon » Töltött csirkecomb » Sörös csirkecomb
» Gorgonzolás csirkecomb » Boros csirkecombok » Csirkecomb görögösen » Sokadik töltött csirkecomb
» Gombás csirkecombok » Ananászos csirkecomb » Bundás csirkecombok » Gombás csirkecomb
» Mustáros, mézes csirkecomb » Kedvenc csirkecombom » Sajtos csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.