Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell ananásszal tűzdelve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 személyre:
1 közepes nagyságú csirkemell
50 dkg-os ananász konzerv
2 dkg vaj
csipetnyi só
gyömbérpor
rizs

Elkészítés:
A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell eperszósszal » Mandulás csirkemell » Brokkolis csirkemell 1. » Hamis vadas csirkemell
» Könnyű csirkemellcsíkok » Túróval töltött csirkemell » Nosztalgia csirkemell » Csirkemell saláta
» Csirkemell palacsinta » Currys kókuszos csirkemell » Áfonyás csirkemell » Legegyszerűbb csirkemell
» Banános csirkemell » Zöldbabos csirkemell » Tasakban sült csirkemell » Joghurtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.