Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell erdőkerülő módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemell
25 dkg natúr gesztenye
40 dkg aszalt szilva
4 dl vörösbor
2 evőkanál konyak
5 dkg vaj
2 ek kristálycukor
2 kk étkezési burgonyakeményítő
2 csapott kk frissen reszelt gyömbér
ízlés szerint só, őrölt fehér bors, egy csipet oregano, olaj

Elkészítés:
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, leszárogatjuk, félbevágjuk.
Sóval, borssal és oreganoval bedörzsöljük és fóliával letakarva, hűtőben 3-4 órát pihentetjük.
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.
A gesztenye-szemeket az olvasztott vajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az aszalt szilvát és 2-3 percig tovább pirítjuk.
A cukorral meghintjük és megvárjuk, amíg 2-3 perc elteltével karamellizálódni kezd.
A konyakkal és az aszalt szilváról leszűrt borral felengedjük. Ekkor a gyömbérrel és a sóval fűszerezzük.
A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, a ragura öntjük. 1-2 percnyi forralás alatt kellően besűrűsödik, utána a tűzről levesszük.
A befűszerezett csirkemellet az olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük.
A húst felszeleteljük és az aszalt szilvás - gesztenyés raguval tálaljuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc szelet Ági módra » Ropogós csirkemellcsíkok » Paplanos csirkemell » Csirkemell tejmártásban
» Rizssaláta Vivien módra » Jérce jóasszony módra » Tésztasaláta csirkemellel » Barackos csirkemell
» Meggyes, sajtos csirkemell » Tojásban pácolt csirkemell » Burgonyapüré MACI módra » Pestós csirkemell
» Csirkemell rizibizivel » Könnyű csirkemellcsíkok » Csirkemell pörkölt » Csodás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.