Tutireceptek.hu fejléc

Csokikrémes kakaórolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
• 4 tojás
• 15 dkg kristálycukor
• 12,5 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 2 evőkanál kakaópor
• 12,5 dkg margarin
• 20 dkg étcsokoládé
• 10 dkg tejcsokoládé
• 250 ml tejszín
• 2 evőkanál porcukor
• 4-6 evőkanál rum

Elkészítés:
A 6 dkg vajat olvaszd fel mikróban, és tedd félre hűlni. A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel verd fel krémes állagúvá. Add hozzá a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót úgy, hogy minden hozzávaló után újból keverd át a tésztát. Legvégül add hozzá a megolvadt vajat. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsd.
Amikor elkészült, helyezd a tésztát egy tiszta konyharuhára, szórd meg porcukorral, és tekerd fel. Amíg a piskóta hűl, készítsd el hozzá a krémet: a tejszínt forrald fel, majd a tűzről félrehúzva tördeld bele a tej- és az étcsokit. Kavargasd addig, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne, majd hűtsd le a krémet. A maradék 6,5 dkg vajat keverd fel habosra 2 evőkanál porcukorral, és forgasd bele a csokis krémbe.
A piskótát nyújtsd ki, locsold meg rummal, és kend rá a krém 2/3-át. Tekerd fel, és vond be a roládot a maradék csokis krémmel.


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokikremes aprosuti » Csokikrémes torta » Csokikrémes piskóta torta » Csokikrémes csokitorta
» Csokikrémes-diós álom » Linzerkarika » Rántott tejbegríz » Kanonoklepény
» Habos csigák » Diós puding borhabbal » Grazi kuglóf » Feketeerdő krém kehelyben
» Alma torta » Fekete rózsa » Császártöltési mákos guba » Gyors tepsis kiborítós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.