Tutireceptek.hu fejléc

Csülökegytál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb bőrös csülök (lehet füstölt is),

60 dkg burgonya,

2 dl tejföl,

2 fej vöröshagyma,

só,

bors,

1 mokkáskanál szerecsendió

Elkészítés:
A csülökhúst darabokra vágjuk, és kuktában - betétre téve - megsózzuk. Aláöntünk 1,5 dl vizet, és a kukta jelzésétől számítva 30 percig főzzük. Közben nyers burgonyát hámozunk, és kis hasábokra vágjuk, a hagymát pedig felkarikázzuk. Mély tűzálló tálba egy sor burgonyát rakunk, ezt megsózzuk, meghintjük szerecsendióval. Erre hagymakarika kerül, ezt szintén fűszerezzük, majd a burgonyát, hagymát addig rétegezzük, míg elfogy. Ha a hús megfőtt, kivesszük a kuktából, és bőrös felével felfelé beborítjuk vele a burgonyát. A csülöklét összekeverjük a tejföllel, és az ételtre öntjük. A tálat lefedjük, és 25 percig nagy lángon sütjük, majd a fedőt levéve pirosra sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Balatoni töltött sertésszelet » Töltött csirkecomb » Édes - savanyú sertéssült » Tejfölös csirke másképp
» Pacolthus » Kefires csirkeszárny » Són sült csirke » Sajtmártásos csirke
» Jemeni birkasült » Pulykamell Dubary módra » Szívpogácsa » Badacsonyi libasült
» Káposztás sűlt oldalas » Tavaszi csirke » Fóliás káposztás hús » Pikáns nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.