Tutireceptek.hu fejléc

Diós mézes vaníliás krémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

1 tojás
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tej
2 evőkanál méz
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
30 dkg finomliszt

A krémhez:

6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
20 dkg vaj

Máz:

10 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj

Elkészítés:
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz.

A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd még forrón belekeverjük a mézes masszába.

4 cipót formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.)

kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátoldalán.

A krém elkészítése:
A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is és sűrűre felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.
A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.

Csokimáz:
A csokikat darabokra törjük, majd a vajjal és az étolajjal együtt, mikróba felolvasztjuk és simára keverjük.

Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-mézes sütemény » Mézeskalács ízű joghurt » Kókuszos mézes kocka » Répatorta sajtkrémmel
» Mézes ágyas pálinka » Mézes-narancsos csirkecomb » Őszibarack vaníliakrémmel » Vaníliás almaleves 2.
» Szedres-vaníliás piskóta » Vaníliás gríztorta » Mézes-currys csirke » Mézes szelet
» Almás-mézes lepény » Csirke mézes szójaszósszal » Kakaós - mézes süti » Adventi mézes koszorú


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.