Tutireceptek.hu fejléc

Diós rokforttal töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy csirke,
15 dkg reszelt rokfort sajt,
10 dkg dió (fele finomra őrölve, fele pedig darabosan),
1 zsemle,
1 dl tejföl,
5 dkg vaj,
1 tojás,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:
A csirkét kívül-belül megtisztítom és a hasát belülről sóval bedörzsölöm. 10 dkg reszelt sajtot összekeverek a felvert tojással, a nagyon apró kockákra vágott zsemlével, a tejföllel, a finomra darált dióval, ízesítem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Tíz perc pihentetés után kézzel jól összegyúrom a tölteléket, majd a csirke hasába töltöm. A nyílást jól összetűzöm, nehogy kifolyjon a töltelék. A vajat tűzálló tálban felforrósítom, és a csirke minden oldalát óvatosan lepirítom, majd lefedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. Ha a hús megpuhult, a tál tetejét leveszem, rászórom a durvára vagdalt diót, és szép piros-ropogósra sütöm. Tálalás előtt felszeletelem, a pecsenyelevet rálocsolom, és salátával valamint párolt vajas karfiollal (vagy más zöldséggel) kínálom.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés Cézár-saláta II. » Csodacsirke » Csirkehússaláta metélttel » Citromos csirke felsőcomb
» Són sült csirke » Rántott töltött máj » Pirított csirke » Csirkefasírt
» Csirkés rizssaláta » Töltött piskóta » Csirkeragu sajttésztában » Csirke torta Kati módra
» Vecsési töltött hús » Fennséges töltött husi » Baconszalonnás csirkemell » Borsóval töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.