Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes padlizsán recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg apró (4-6 cm-es) padlizsán,
1-2 evőkanál cukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött feketebors,
ízlés szerint bőven ecet.

Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk és beletesszük egy ép zománcú lábosba. Annyi vizet öntünk rá, amennyi rendesen ellepi, ezután a padlizsánokat kivesszük. A vizet felforraljuk, és ízlés szerinti ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanyú legyen. Megsózzuk, megcukrozzuk, megborsozzuk és beletesszük a közben hosszában bevagdosott kis padlizsánokat. Addig főzzük, amíg a villa hegye, nemcsak hogy könnyen belemegy, de ki is csúszik belőle. Az ecetes lében hagyjuk kihűlni, majd leszűrve hűtőszekrényben tároljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rostonsült padlizsán » Én padlizsánkrémem » Ecetes torma 2 » Sült padlizsán rakottas
» Ecetes tojás » Padlizsános ragu » Erdélyi padlizsánkrém » Meleg Padlizsánkrém
» Ecetes görögdinnyehéj » Padlizsános szendvicskrém » Ecetes torma » Padlizsán Krém
» Rakott padlizsán » Padlizsán-cukkíni lecsósan » Padlizsánsaláta 2. » Görög padlizsánragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.