Tutireceptek.hu fejléc

Egy régi vadkacsa recept Zilahy Ágnes tollából 1892-ből: recept

Kategória:


Hozzávalók:
Vad-kacsa.

Elkészítés:
Vagy három vad-kacsát tisztitsunk meg szépen a tollától, - minden tolltokot szedjünk ki belõle, - forrázzuk le, és a melle alatt vágjuk fel; máját zuzáját a belétõl tisztitsuk meg és tegyük bele a szárnyába. Egy lábasba tegyünk egy tojásnyi zsirt. Ha forró a zsir, tegyük bele a kacsákat, a melyeket szalonna szeletekkel boritsunk be és fél pohár eczetet öntsünk alá. A kacsára tegyünk egy fej apróra vágott vereshagymát, egy kávés kanál borsot és egy babér levelet is. Fedjük be és pároljuk többször megforgatva egy óráig, hogy minden oldala megpuhuljon, akkor vegyük ki a lábasból és tegyük szalonna-szeletekkel együtt tepsibe. A levét szürjük szitán által a kacsára és gyors tüzön piritsuk negyed óráig; ügyeljünk, hogy el ne száradjon. Tálaláskor vagdaljuk fel szépen és rakjuk össze hosszu tálban. A szalonna szeleteket piritott kenyér darabkákra tegyük és azzal köritsük a tál szélét; czitrom-szeleteket is adhatunk mellé.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csillu sárgatúró receptje » Olaszos-almás vadkacsamell » Palacsinta alaprecept - » Gombás vadkacsaragu
» Túrós muffin recept » Borjúpaprikás (amc recept) » Gyuvecs (szerb recept) » Gyümölcsös vadkacsa
» Piskóta (alaprecept) » Linzer - Nana receptje » Sarokház /100 éves recept/ » Macaron (csokis) recept
» Zöldborsós vadkacsaragu » Lencsefasírt recept » Töltött tojás recept » Párolt vadkacsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.