Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű habcsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Ahány tojás fehérje, annyiszor 5 dkg kristálycukor
csipet só
egy csepp ecet

Elkészítés:
A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem.
A sütőpapírral bélelt tepsibe kávés kanállal (igazából habzsákkal kellene, de nekem ehhez nincs türelmem) apró halmokat rakok.
Előmelegített sütőben 120 °C-on (légkeverésesnél csak 100 °C) 45-50 perc alatt rózsaszínűre sütöm.

Tanácsok:
Amikor a sütőt kikapcsoltam, kicsit megnyitom az ajtaját, és így hagyom kihűlni a habcsókot.
Szoktam úgy is sütni, hogy a felvert hab tetejére kókuszreszeléket, vagy darált diót szórok, és így kanalazom a tepsibe. Ha elfogyott róla, akkor ismét megszórom, és folytatom.


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű rakott zöldség » Sajtos rúd /egyszerűen/ » Egyszerű zöldségfasírt » Toroskáposzta egyszerűen
» Zebratorta egyszerűen » Sajtleves egyszerűen » Egyszerű hamis krémes » Egyszerű kuglófom
» Csokis fondant!Egyszerű! » Cibere leves egyszerüen » Sertésragu egyszerűen » Sütőtöktorta egyszerűen
» Egyszerű gyümölcs rizs » Egyszerű csirkesaláta » Gombaleves egyszerűen » Legegyszerűbb olasz PIZZA


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.