Tutireceptek.hu fejléc

Falusi fehér kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 dl tejszínsűrűségű kovász
1 ek. burgonypehely, vagy 1 kisebb héjában főtt, és áttört burgonya
1 ek. sikér
2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. ecet (5%-os)
2 tk. porélesztő
kb. 3-3,5 dl langyos víz

Elkészítés:
Kenyérsütő gépben alap-, francia-, vagy szendvicsprogramon is megsüthető.

Sütőben: A hozzávalókból dagasszunk rugalmas, nem túl kemény, nem túl lágy ( a burgonya még puhítani fogja!)tésztát, kelesszük kétszeresére, finoman gyúrjuk át, formázzuk, ismét kelesszük majdnem kétszeresére, és süssük.

Tanácsok:
Gőzzel telített sütőben ropogósabb lesz a héja!

Bár már tudjuk, hogy vannak ennél egészségesebb kenyerek is, a fehér kenyér klasszikusan finom, könnyű, és még mindig ebből készül a legjobb bundáskenyér:)


A receptet beküldte: algea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbérkenyér » Útifűmaghéjas kenyér » Sonkás bundás kenyér » Majom kenyérke
» Fekete-fehér finom süti » Isteni tönkölykenyér » Rozmaringos fehér pörkölt » Sajtos bundáskenyér
» Húsvéti tojáskenyér » Egyszerű teakenyér » Isteni gyümölcskenyér » Fehérmártás
» Indiai kenyér » Mézes-narancsos diókenyér » Krumpliskenyér » Falusi csöröge


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.