Tutireceptek.hu fejléc

Finom bográcsos káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta aprítva
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg füstölt kolbász
1 teáskanál fűszerpaprika
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál sertészsír
só, bor, ízlés szerint

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, és a bográcsban olvasztott zsírban megpirítom, kiszedem, félreteszem.
A zsírban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a karikára vágott füstölt kolbászt. Együtt pirítom, megszórom fűszerpaprikával, beleteszem a jól kinyomkodott, vagy kimosott káposztát (hogy ne legyen nagyon savanyú) és a szalonnapörcöket. Annyi vízzel engedem fel, amennyi éppen ellepi. Sózom, borsozom, készre főzöm.
Frissen őrölt borssal, kenyérrel tálalom.

Tanácsok:
Aki szereti, tejfölt is tehet bele, nagyon finom!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztabundás hús » Káposztás bableves » Nyári töltött káposzta » Kapucíner szelet - finom
» Gombás töltött káposzta » Jókai finombableves » Finom pogácsa » Disznótoros káposzta.
» Csokis finom sütemény » Paradicsomos káposzta 2 » Bográcsos székelykáposzta » Finom krémes habos süti
» Céklás káposztasaláta » Káposzta saláta ananásszal » Disznóhús káposztával » Kelkáposztafasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.