Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A páchoz:
1 dl citromlé,
1-2 gerezd foghagyma megtörve
1 ek. mustár
1 ek olíva olaj
só és fehér bors
Zöldfűszerek (borsikafű, kakukkfű, oregánó)
Egy csipet római kömény

Fejenként egy fél csirkemellet számoljunk.

A salátához:
1 fej saláta (ízlés szerint fodros, vagy hagyományos)
fejenként egy nagy répa
újhagyma ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A melleket tegyük a hozzávalókból összekevert páclébe, és egy éjszakán át hűvös helyen, de ne a hűtőben hagyjuk állni. (Hosszabban pácolva azért érdemes a hűtő aljába rakni.)A finoman ízesített melleket rácson, a sütőben, vagy szabad tűz felett süssük át pirosra. Olivával locsolgathatjuk menet közben.

Fejenként egy nagy répát reszeljünk le nokedliszaggatón, cseppentsünk rá 1-2 csepp citromlevet és keverjük össze vele. 1 fejes salátát mossunk meg jó alaposan, vágjuk csíkokra és adjok a reszelt répához. Újhagymát vágjunk karikákra és tegyük a salátához, az egészet szórjuk meg friss petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal.


A receptet beküldte: Noémi_8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-fűszeres lazac » Gombás-Husos Fasirt » Fasírt » Sertéstokány
» Tejszínes pulykamell » Sörben sült csirkecombok » Fehérjebomba » Pulykacomb sütve
» Fóliás káposztás hús » Indiai csirkecombok » Gorgonzolás csirkecomb » Maláj csirke
» Sajtos szelet » Dubarry-szelet » Borjúpaprikás (amc recept) » Rakott csirkemell almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.