| Galuskasaláta retekkel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg galuska 1 evőkanál fűszervaj 20 dkg májpástétom 1 e.k napraforgóolaj 1 csomó retek 1-1 csokor petrezselyem és turbolya Mártáshoz: 10 dkg fűszeres krémsajt 1 dl tejszín 3 evőkanál dijoni magos mustár 1 gerezd zúzott fokhagyma ételízesítő Elkészítés: 30 dkg liszthez teszünk egy egész tojást, pici sót, elkeverjük és felengedjük annyi vizzel, hogy galuska sűrűségű legyen. A tészta ne legyen se túl lágy se túl kemény. Forró, lobogó vízbe csipet sót teszünk és galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Megvárjuk mig a víz tetejére feljönnek, akkor szűrkanállal kiszedjük, leöblitjük és előhevitett serpenyőben fűszervajban 4 percig átmelegitjük. Ha szükséges sózzuk borsozzuk. A májpástétomot kockákra vágjuk, forró olajban megforgatjuk és tálba szedjük. A hónapos retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A galuskát, retket és a zöld fűszereket és a májpástétomot összekeverjük egy tálban. Elkészitjük az öntetet. A krémsajtot simára keverjük a tejszinnel, mustárral, zuzott fokhagymával, ételizesitővel és a salátára öntjük. Lehűtjük. Tanácsok: Nagy finom és laktató étel. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 300 kcal A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |