Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg édes gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
rumaroma

2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin

2-3 dl tejszín vagy Hulala /növényi tejszín/

Elkészítés:
Három réteget kell készíteni.

Gesztenyés: 2 cs 25 dkg-os gesztenyemasszát 25 dkg darált keksszel, 15 dkg margarinnal, kevés rumaromával összegyúrtam és egy kb. 35-22 cm-es tepsi aljába símítottam.

Vaníliás: 2 cs vaníliás pudingport 6 dl tejjel és 20 dkg cukorral felfőztem, majd 20 dkg margarint is belekevertem.

A gesztenyés réteg tetejére kentem, s fél órára hűtőbe tettem.
Ezután harmadik rétegként jött rá 2,5 dl habbá felvert hulala növényi tejszín.

Tanácsok:
Tetejét megszórtam holland kakaóporral, de lehet fahéjjal, csokidarával, csokimázzal, gyümölccsel is díszíteni.

Ismét visszatettem a hűtőbe, s alaposan lehűtöttem.

Fotó megtekinthető a naplóm 548-as bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Athéni sertésszelet » Túrórudi szelet » Diós-habos szeletek » Fagyiszelet
» Nanuk szelet 2 » Joghurtos csokiszelet » KGST-szelet » Balatonszelet
» Ági szelet » Eszkimó szelet Ági módra » Marcipán szelet » Lecso’s szelet
» Barackos túrószelet » Vasutas szeletek » Kókuszos szelet » Lajcsi-szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.