Tutireceptek.hu fejléc

Ghí recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg vaj

Elkészítés:
Tegyük a vajat akkora edénybe, hogy háromnegyed részéig kitöltse. Közepes erősségű lángon olvasszuk fel, melegítsük forrásig, vegyük le a lángot takarékra, és tegyünk a lábas alá több hőelosztót. Órákig kell ugyanis nagyon kicsi tűzön tartani. Ha a láng túl erőssé válna, a vaj megégne. A keletkező habot időről időre szedjük le. Amikor a ghí átlátszó lesz, aranyszínűvé válik, kristályos anyagok jelennek meg a tetején, és több hab már nem keletkezik benne, öntsük át egy finom szövésű anyagon tiszta edénybe. Vigyázzunk, hogy az üledék ne keveredjen fel, és ne jusson át a másik edénybe! A ghí színe megdermedve sárga vagy sárgásfehér.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: nefis

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárga mandulás rizs » Póréhagymás karfiolpüre » Bundás sült krumpli » Sajtos rántott zöldpaprika
» Petrezselymes újburgonya » Francia krumpli » Fűszeres sárga rizs » Angolos sült burgonya
» Sajtos burgonyaköret » Kukoricás-zöldborsós rizs » Röszti » tepsis brokkoli
» Gnocci » Koldus kotlett » Dhal » Részeges gombafejek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.