Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-sajtos bukta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
1-2 k.k. só

A gombakrémhez:
20 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyem
só, bors, vegeta, olaj

A tetejére: 1 tojás és 10 dkg sajt

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom, majd az alapanyagokkal jól összedolgozom, és kb.kétszeresére kelesztem!
Olajozott felületen 12 részre osztom, majd beletöltöm a krémet,kis batyukat formázok belőle, a tetejét megkenem tojással, megszóróm sajtal, végűl közepes hőmérsékeltű sütőben megsütöm!
A gombakrém:
A gombát felkockázom és bő olajon megpirítom,majd hozzáadom a többi alapanyagot és még pár percig pirítom,majd felöntöm annyi vízzel hogy sűrű masszát kapjak!Ezt töltöm a tésztába!

Tanácsok:
Reggelire, vacsira, vendégvárónak!(húsevőknek+1 sonkaszelet a tészta és a krém közé!)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Tabipoczak


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bébi bukta » Buktatorta » Gombás-sajtos krumplitál » Gombás-sajtos sült tészta
» Gőz bukta » Gombás-sajtos lecsó » Aszalt szilvás mákos bukta » Rumos bukta
» Lekvárosbukta túrósan » Rumos bukta (Kata-féle) » Lekváros bukta másképp » Gyors bukta
» Lekváros bukta(Kata-féle) » Bukta AndikaAnyuka módra » Gombás-sajtos karaj » Feles Bukta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.