Tutireceptek.hu fejléc

Habcsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
kb. 25 darabhoz

Elkészítés:
Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.


A receptet beküldte: anyy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szellemhabcsók » Habcsók dióval » Fahéjas habcsók » Habcsókok
» Csokis-mandulás habcsók » Mogyorós habcsók » Egyszerű habcsók » Keksztekercs-golyó
» Olcsó hamis tejszelet » Kavart piskóta » Szirupos almatorta » Répatorta olívaolajjal
» Egyszerű joghurtos süti » Feketeerdő tortám » Sacher-torta » Almáspite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.