Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
12 töltetlen,
sós palacsinta,
25 dkg maradék sertés- vagy marhapörkölt szaftjával együtt,
2 dl sovány tejföl,
1 teáskanál finomliszt,
1-1 paradicsom és zöldpaprika

Elkészítés:
A pörkölt szaftját leszűröm, és félreteszem. A visszamaradt húsdarabokat nagy lyukú húsdarálón ledarálom. A darált húst összekeverem 1-1 evőkanál pörköltszafttal és tejföllel.

A palacsintákat a krémszerű masszával egyenként megkenem és felcsavarom. Tűzálló tálba teszem. A pörköltszaftot felmelegítem, és a liszttel simára kevert tejföl felével összeöntöm. Kis lángon kevergetés közben kiforralom, és a palacsintákra öntöm. A tál tetejére fedőt (vagy alufóliát) borítok, és az előmelegített, közepesen meleg sütőben (vagy mikrosütőben) átforrósítom. Tálaláskor a megmaradt tejföllel megöntözöm, és friss zöldpaprika-karikákkal, valamint paradicsommal díszítem.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom palacsinta » Kávés palacsintatöltelék » Fagyis palacsinta » Túrós palacsinta
» Zabos palacsinta (Update1) » Bögrés palacsinta » Almás palacsinta 2 » Csurgatott palacsinta
» Virslis palacsinta III » Csirkemájas Palacsinta » Palacsinta Dukanhoz » Diós, habos palacsinta
» " Epres-túrós palacsinta" » Bugaci húsos palacsinta » Sós palacsinta » Csirkés-gombás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.