Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtban pácolt sült csirke zöldborsóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke, 4 ek vaj; a páchoz: 3 dl joghurt, 1 ek paprikapor (erős vagy édes, ízlés szerint), ½ kk friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 ek ketchup, 1 citrom héja, 1 kk só,
1 kk bors; körethez rizs, sáfrány, zöldborsó.

Elkészítés:
A csirkét vágja négybe, a gyömbért és fokhagymát turmixolja vagy vágja finomra, a citromhéjat reszelje le. Keverje össze a pácot, forgassa bele a csirkét, hagyja állni 6-8 órát. Melegítse fel a sütőt. A pácból vegye ki a babérleveleket, a csirkét forgassa meg a pácban, kenje meg olvasztott vajjal. Roston vagy tepsiben süsse 10 percig, majd fordítsa meg, kenje lecsöpögött levével és vajjal, süsse további 10 percig. Köretnek főzzön rizst, ízesítse kis sáfránnyal, mellé pároljon zöldborsót. Rizságyra tálalja.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sóban sült csirke » Sajtos mandulás csirke » Sajtos májas csirkemell » Lecsós -csirkemáj
» Gombás-csirkés batyu » Sajtmártásos csirke » Mustáros csirke » Banános csirkemell
» Tojásos csirkemell » Márványsajtos csirkemell » Kakukkfüves csirkemell » Sajtos csirke római tálba
» Currys thai csirkemell » Csirkehúsos rakott tészta » Pizzás csirke » Mexikóis csirkepörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.