Tutireceptek.hu fejléc

Sóban sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 alma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem. A hasába beleteszem a kicsumázott, négyrét vágott almát. Beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom. Egy tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra. Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből! A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta. Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bent marad, ezért olyan nagyon finom a csirke. (Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!) Az előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm a szárnyast, majd az asztalra teszem a tálat. Mindenki szeme láttára fogom lebontani a csirkéről a só réteget. Sok salátát és burgonyát, vagy befőttet és párolt rizst adok mellé. Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiscsirke zöldborsóval » Rozmaringos csirkecomb » Juharszirupos sült csirke » Almaszósz csirkehússal
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Falusi csirke birsalmával » Sörben főtt gombás csirke » Csirkemáj pástétom
» Csirke bajorosan » Csirke papírban sütve » Sörben sült csirkecomb 2 » Kapros-tejszínes csirke
» Sajtos-brokkolis csirke » Török csirkemell saláta » Ne hagyd abba csirke » Görög Csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.