Tutireceptek.hu fejléc

Kacsahúsos penne recept

Kategória:
 Húsételek
 Tésztafélék

Hozzávalók:
kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült)
30 dkg erdei gomba (vegyesen)
4 gyöngyhagyma
fél dl száraz fehérbor
40 dkg penne (tollhegy) tészta
kacsazsír
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)


Elkészítés:
A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bőrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk, és gyakran kevergetve 15 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk, és rögtön tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» brokkolis penne » Tepsis bolognai penne » Gombás-tejszínes penne » Ricottás-spenótos penne
» Tejszínes csirkés penne » Krémsajtos csirke pennével » Csőben sült sonkás penne » Kacsahúsos rizottó
» Finom penne » Tonhalas penne » Zoldseges penne » Spenótos-csirkés penne
» Padlizsános penne » Tejszínes-gombás penne » Penne zöldmártással » Penne Bolognese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.