Tutireceptek.hu fejléc

Kapros töltöttpaprika székelyesen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
50 dkg darált marhadagadó
50 dkg darált füstölt sertéstarja
15 dkg párolt rizs
só, törött bors
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
6-8 édes zöldpaprika
1 kg savanyú káposzta
liszt
tejföl
1 csokor kapor

Elkészítés:
A párolt rizst, a darált sertéshúst, sót, törött borsot az apróra vágott és zsírban megfuttatott vöröshagymát, a tojást jól összegyúrjuk, és a kierezett, kimagozott paprikákat megtöltjük vele.
A savanyú káposztát hagymás zsírban megpároljuk, majd liszttel meghintve tejföllel feleresztjük. Teszünk bele kaprot, sót, törött borsot, majd belerakjuk a töltött paprikákat, a marhadagadót, a füstölt sertéstarját és befedve készre pároljuk.

Tanácsok:
Kicsit munkás, de nagyon kiadós étel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros tökkrémleves » Hortobágyi töltöttpaprika » Kapros túróslepény » Kapros húsgombóc
» Kapros juhtúrós lángos » Kapros-túrós palacsinta » Kapros halragu » Fokhagymás kapros krémsajt
» Túrós-kapros rakott tészta » Erdei gomba székelyesen » Tejfölös-kapros saláta » Kapros túrós krumplisült
» Kapros zöldbabfőzelék » Sajtos, kapros palacsinta » Kapros juhtúróleves » Kapros puliszkagolyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.