Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi gesztenyés torta recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

Krém:

1 vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg margarin
15 dkg sütőcukor
1 vaníliás cukor
0.5 dl sütőrum

Tetejére:

2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
5 dkg sütőcukor
1 vaníliás cukor

Elkészítés:
A 6 db tojásból piskótát sütünk a szokásos módon. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
A margarint kikeverjük a vaníliával, cukorral, és a rummal.
A pudingport felfőzzük a tejjel, kihűtjük, és összevegyítjük a rumos margarinnal
és a gesztenyemasszával. Alaposan kidolgozzuk a krémet, 3 részre osztjuk és
megtöltjük a tortalapokat, de előtte minden lapot meglocsolunk rummal. A torta
tetejét és oldalát is bevonjuk, az oldalát piskótamorzsával szórjuk be.
A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltjük
és rányomjuk a torta tetejére. Tört gesztenyével és kandírozott gyümölcs
darabokkal díszítjük.

Tanácsok:
Hőtőbe tesszük és pár óra elteltével fogyasztható.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés patkó » Rumos diótorta » Datolyatorta 3 » Kakaós tortaszelet
» Mascarponetorta szederrel » Andi narancstortája » Gesztenyeszív » Ananászos túrótorta II.
» Gluténmentes Kinder torta » Sacher torta (egyszerű) » Gesztenyés bejgli másként » Gesztenyés krém
» Gyümölcsös spiráltorta » Diétás habos almás torta » Csirketorta » Margit torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.