Tutireceptek.hu fejléc

Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egres, (piszke, pöszméte, és még számtalan neve van)
cukor
víz,
fahéj,
citrom,

Elkészítés:
Az egrest megmossuk, lecsöpögtetjük és megtisztítjuk. Minden kiló gyümölcsre 1,5 deci vizet öntünk és felforraljuk. Ezután a gyümölccsel azonos mennyiségű cukrot szórunk rá. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, és addig hagyjuk a tűzön, míg a leve tányérra csöppentve meg nem kocsonyásodik. Ekkor a fahéjat és a dzsemet forrón, fertôtlenített, elômelegített üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz gôzben hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Nagyon finom! Ne hagyjuk ezeket a régi ízeket elveszni, hiszen ezt a receptet is még nagymamám hagyta rám.


A receptet beküldte: vereskati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Katica pogácsája » Katicabogaras torta » Katica-szelet » Katica torta
» Fehér mázas sportszelet » Puding variációk » Csokoládés halom » Ferdinánd
» Hólabdatorta » Malomkalács » Hamis mézes puszedli » Répás-rizses édesség
» Csokival töltött fánk » Eszter szelet » Bögrés almafánk » Kuglóf gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.